05 december 2020

OM LUSSEÖVNING, KULLAGERHAVERI, GLÖGGMYS OCH PROMENIXER! (TRE BRA VAR DA'! 2-6/12 -20)

Vilken vecka! Övning och inspelning av Luciatåg med härliga ungar. Nästan taxi Helsingborg-Tyringe på grund av punka på El-sa. Långt kul rep med Manskvartetten. Aftonpromenixer med sonen och Glögg-Mys. Bådar gott!


Onsdagen den 2 december 2020

1. På grund av omständigheterna får vi nu icke vara fler än åtta personer i kyrkan samtidigt, vilket gör att morgonmässan delas upp på två morgonmässor, en i kyrkan (Tyringe) och en i Kyrkans Hus (d:o). Dessutom måste vi numer ha egen frukost med, utom kaffe och te. Denna gång var jag förutseende nog inte bara att att köpa bullar redan igår, men även att värma dem i ugnen i morse: Två timmar senare var de fortfarande småvarma. Magiskt!

2. Idag var dagen då det skulle spelas in (filmas) luciatåg med förskolans äldre barn. Eftersom det är omöjligt att lussa som vanligt uppkom den lysande idén att filma ett luciatåg med förskola och fritids, klippa ihop det och "livestreama" det i efterhand. Di små var sannerligen duktiga, endast åtta stycken, och sjöng frimodigt i sina dräkter: sex tomtar, en lucia och en tärna. Ibland är det riktigt kul på jobbet!

3. Sedan var det övning med Fritidsbarnen inför morgondagens inspelning. Till följd av force majeure har vi missat två övningar med alla barnen, men det visar hur makalösa de är att vi fick ihop fler sånger än vad som behövs — då kan man välja och vraka imorgon. Det var dock trötta fritidsar som stapplade iväg efter mer än tre kvarts stående övning och koncentration.


Torsdagen den 3 december 2020

1. Begravning i Matteröds Kyrka kl. 10. El-sa, den hopfälllbara tjugotums elcykeln, fick följa med på tåget idag. Hon har varit med om en del må ni tro: Det har knirkat och gnisslat, något som vi först trodde var baknavet, vilket kunde ha blivit en kostsam historia, men som sedan visade sig vara en trampa med söndrigt kullager. Så small slangen i bakdäcket så att jag höll på att få ta taxi till Tyringe en söndagsmorgon. Här grep dock kollegan Albihn in, kastade om i dagens planer och tog hand om mässan. Tack för det! Och förlåt så mycket Taxi Skånepågarna: Det blir nästa gång istället! Men Cykeldoktorn har om inte annat haft mycket att göra! Men det som var så tjusande denna köldbitna morgon var cykelturen till Matteröd: Hög luft, vackert (rimfrost om jag inte minns fel) och uppiggande!

2. Inspelningen med Fritidsbarnen blev en omtumlande men härlig historia. I perioder lite väl mycket hyschande och tystande, men för äldre barn är det naturligtvis viktigt att kronor (eller "luciamössa" och "ljushatt" som jag sade för att retas med dem som är roliga att retas med), midjeband, hår och andra pryttlegrejor sitter som de ska. Även prestationsnerverna spökar en smula när kamrorna går. Det mesta gick på ett försök, med undantag av inmarschen och något därtill. Ett kul inslag var att vi sjöng Sockerbagaren tillsammans med mitt Jazzkapell "The Tenor's Tunettes!" på film: Det blev svängigt och bra med både dans och trumsolo! Om någon lyckolåga skall anses fladdra lite var det i så fall för att det som filmades med handkamera inte fastnade på minneskortet, så den Men heder och tack till alla barn, både stora och små!

3. Innan det var dags att åka hem fick jag skrivit klart ett arrangemang av en egen Nyårssång (Fredens Malm!) och skrivit ut noter till Herr-Kvartetten "Nota Bene!" som har repetition imorgon. Det känns alltid bra att hålla i ett nothäfte av papper när allt tidigare bara har existerat i huvudet och datorn.

Nyårshymnen "Fredens Malm!" av Glenn Bengtsson för Manskvartett.


Fredagen den 4 december 2020

1. Det var skönt att unna sig lite sovmorgon och sängläsning av bästa "feelgood"-slag (för närvarande "Den lilla Bistron i Bretagne" av tyskan Nina George). "Damroman" skulle väl någon utbrista, och det må denne väl göra i så fall.

2. Sonen och jag var på trivsam handle-promenad i staden, både Cykeldoktorn, Kjell & Company, Systemet och ICA Oj! (numera Kvantum, men det skyter jag i). Ett av ärendena var att handla till vår kära granne-snett-över-platsen och körkompis, en normalt sett ytterligt aktiv och uppfinningsrik madam som dessvärre befinner sig i riskgruppen och har tråkigt. Det är dubbel glädje med dessa inhandlingar: Förutom nöjet att få hjälpa till när det så väl behövs är det också skojigt och lagom förvirrande att leta upp varor som man aldrig själv brukar köpa, kattmat och kattsand till exempel.

3. Så var det då dags för aftonrep med Herr-Kvartetten "Nota Bene!" inför Nyårsdag i Matteröd. Nu när kyrkorna är fullsatta och portarna måste stängas efter åttonde besökaren har idén kläckts att spela in visa gudstjänster och "livestreama" dem då de skulle ha ägt rum. Så även med sagda Nyårsdag. Det blev ett kärt återseende då vi inte har sjungit tillsammans på ett bra tag. Mitt utskrivna nothäfte blir förhoppningsvis upptakten (haha...) till flera kommande rep även på det nya året. Tack herrar Mats Calvén, Christer Schöld och Kjell Gullberg för en härlig seans! (Och Christer: Nästa gång har du inte släpat med kontrabasen i onödan...)

"Nota Bene!"-Noter med Öknamn...


Lördagen den 5 december 2020

1. Den första får följa med från igår. Vi såg På Spåret!, ett av de få program som har blivit bättre med nya programledare, och kan man tänka sig: jag tog "Prag" på 10 p. och hustrun "Linköping" likaledes på 10 p!

2. Sonen och jag kom oss för att gå på promenix idag, efter den trivsamma rundan igår, dock inte förrän kl. 16. Visst är det mysigt att vara ute i mörker vi den här tiden på året! Färden gick via den breddade järnvägsgatan bort till och uppför Hälsovägen, vidare via trappor upp i Öresundsparken (där sonen gick i barndom i klättervajertornet...) och, efter kort stopp på Konsum på Kopparmöllegatan, hem via ravinparken och dammen bakom Konsul Perssons Villa längs hålvägen mellan kyrkogårdarna. Härligt sätt att umgås!

Klätter-Ebbe i Öresundsparken


3. När hustrun kom hem blev det så glögg med tilltugg vid köksbordet, mys och ljus och prat och — mys, sa jag det? En ljuslig årstid mitt i mörkret.

4. Vi sträcksåg fem avsnitt av årets julkalender, Mirakel: Kan bli nå't! Tänkvärd idé att låta två tonårstjejer från 1920 och 2020 byta plats med varandra. Skall bli spännande att se hur di får ihop det!


Söndagen den 6 december 2020

1. Idag har jag kommit ytterligare en bra bit på väg med det inspelade Luciatåget i Tyringe. Redigeringen tar mer tid än jag trodde, men det det ser ut att bli riktigt bra. Härliga ungar som sjunger frimodigt och ser bedårande ut!

2. Det blev promenad av med sonen även idag, utan hustrun som jobbar helg dessvärre. Han gillade vår tidigare rutt så det blev Siöcronatrapporna ner mot Järnvägsgatan, bort S:t Jörgens Plats och uppför Hälsovägen. Vidare upp för trapporna vid Sofiakällan till Öresundsparken, Villatomtsvägen via Bomgränden genom Slottshagen och förbi gamla Nicolaiskolan. Så längs ankdammen bakom Konsul Perssons Villa, vidare längs Bergalidshemmet och hålvägen tillbaka till Siöcrona Plats. Drygt 6000 steg igår, idag vet jag inte. Sonen skyndade på stegen för att få igång gubben, vars bröst höll på att slitas sönder efter backarna mot Öresundsparken. Men han är ett mysigt och högst konversant sällskap — och en rekorderlig! draghjälp!

3. Vi började se The Umbrella Academy, en synnerligen märklig serie om 7 adopterade syskon med superkrafter (inte à la Disney) som strålar samman när fadern dör. De visar sig ha en mamma som är robot och en butler som är en talande schimpans i kostym med käpp. Bådar gott. Se den!





Gillade du inlägget? KLICKA då på länken så att det rankas högre på Pusha.se
KLICKA även på BLOGGLISTA så att bloggen får poäng och stiger i listranking!
DELA gärna inlägget med KNAPPARNA nedan så att ännu fler UPPTÄCKER det!
Och glöm inte att KOMMENTERA nedan — och att PRENUMERERA ovan till höger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar