04 februari 2021

FÖDELSEDAGSMYS MED MATGLÄDJE! (LYCKOLÅGOR 3/2 -21)

 

En mysig födelsedag i all sin charmiga enkelhet i familjens hägn. Kan det bli bättre?


Onsdagen den 3 februari 2021

1. I morse var det vitt å grant å halt å minus fyra i Tyringe, medan Helsingborg knappt hade snötäcke mer än i hörnen... Men det var vackert att skåda. Annars har jag ägnat en del av dagen åt att missa tåg — på ett charmerande sätt. Jag brukar prata med "gubbarna på Lövet" med kaffe som ackompanjemang. Herrarna kallar det hela "gubbadagis", men det är mången djuphet som avhandlas vid dessa, nu ack så fåtaliga bord. Tidigare fanns ett kafé nedåt Stenbocksgatan i Tyringe, Lövet, men detta flyttade för ett par år sedan till förbutiken på Hemköp, 100 meter västerut. Dessa charmerande herrar förtjänar ett eget inlägg eller två, men idag var återseendet kärt eftersom det nog var sedan i julas se'n sist. Jag lyckades missa ett tåg innan jag kom iväg. Tack för sällskapet mine Herrar!

2. Jag åkte hem via Hässleholm, med tåget tillbaka och pysslade lite under extratiden. Det har i skrivande stund (13.28 i Ramlösa) uppenbarat sig mer än 100 gratulanter på Facebook. Inte illa! Det roade mig mycket att svara på samtliga, antingen med hjärta (stundens allvar) eller med (utförligare) kommentar. Det är också ett sätt att umgås, inte minst i dessa tider, och många har jag inte träffat på år och dag, mer än Facebookledes. Att så många uppmärksammar dagen F är ju rörande och roligt på samma gång; att så många svarar på kommentarer så att det ibland blir ett samtal av det hela gör saken ännu bättre. Ett varmt och innerligt tack till er alla!



3. Mat och mys blev det sannerligen! Kaffe och kardemummasnurra från Surdegsbageriet i Ramlösa, och senare om aftonen, sedan Ebbe hade haft digitalt rep med Concertbandet, en gammal favoriträtt från våra första år tillsammans: Förvälld blomkål med kokt potatis och bechamelsås au diable (smör, grädde, stegefitt...) och icke minst rögat siefläsk därtill. Det går nästan bara att dricka vatten till en sådan anrättning, men den är helt enkelt makalös tycker hela familjen! Det vankades även dessert i soffan: Hallon- och blåbärspaj från den översta av himlarna!

Det hela fick avrundas med en fransk film av det charmigare slaget med den synnerligen franska titeln Blind date, om ett omaka par som bor på var sin sida om en vägg i olika hus. Till detta fick man en GT på Tanqueray och Hammars nya Flädertonic. Vilken familj man har!



Gillade du inlägget? KLICKA på länken så att det rankas högre på PUSHA.SE
KLICKA även på BLOGGLISTA så att bloggen får poäng och stiger i listranking!
DELA gärna inlägget med KNAPPARNA nedan så att ännu fler UPPTÄCKER det!
Och glöm inte att KOMMENTERA nedan — och att PRENUMERERA ovan till höger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar