20 januari 2021

OM SNUVA OCH SYNÅL, TVÄTT OCH TRUMPET, VINTER OCH VINYL (LYCKOLÅGOR 11-17/1 -21)

 

Vad händer? Det kan man fråga sig. Det var ju ett tag se'n jag behagade smeka fram ljuva fraser på tangentbordet. Men här är ytterligare en märklig vecka med allt från retligt rinnande snuva och stickande synålsakrobatik, från tärande tvättstugeexcess och tillbörlig trumpettvätt, till vintervinande snö-prakt och varaktig vinyl i strömningens tid. Kan det passa?


Måndagen den 11 januari 2021

1. Veckan inleddes med ett samtal till kyrkoherden eftersom snuvan har blivit rinnig och högst besvärande för andra, inte minst i dessa tider. Nu skall man ju dessutom vara symptomfri i två dagar innan man får visa sig för folk. Det blev således att stanna hemma, och kollegan (som har semester denna vecka) får hoppa in och ta begravningar för mig på torsdag... Vi fick för övrigt ett trivsamt och givande samtal om barnkörens väl och ve och lite planer framöver, med förskole- och fritidschefen på högtalare!

2. På kvällen lagade hustrun söndriga fickfoder — i sin egen rock! Jag fick själv ta mig an min ficka. Man kan konstatera att det var längesedan, men även om det inte blev vackert så blev det gjort. Fjäder i hatten, trots allt.

Så blev fodret till vänster framficka egenhändigt lagat!

3. Om natten gick det inte att sova, så jag fick ägna mig åt bloggen lite grand (vilket var precis vad jag råkade göra innan det var dags att sova...), och kunde konstatera att inlägg som detta med fyndig rubrik, sammanfattande ingress och flera bilder får flera läsare än de som heter "Lyckolågor + datum" eller "Tre Bra Var Da'! + datum" och har lyckolågor-bilden nederst. Därför gick jag över alla dessa lågande inlägg och försåg dem vart och ett med fyndig rubrik, klatschig ingress, talande bilder och filmer i YouTube-spelare, allt enligt alla dessa "sjuttioelva tips hur du får mer trafik till din blogg-artiklar som finns runtom på nätet. Får se om det hjälper. Kul var det i alla fall!




Tisdag-Söndag, den 12-17 januari 2021

1. Veckan för övrigt har för övrigt varit lika produktivt monoton som den förra, då jag ju arrade fyllevisor/kyrkosånger för manskvartett, ni vet. Nu har ämnet varit min mässa för barn som vi har pratat om att uppföra när världen har blivit frisk och kyrkorna kan fyllas igen. Den röda tråden är "Den Gyllene Regeln" och innehållet kan man sammanfatta i bilden nedan. Spännande! Nu gäller det att arra (arrangera) alla sångerna (sedan texten redan är skriven för ett par år sedan) för körer, violin och dixieband. Bara en så'n sak — tar ju tid...

Här har ni "Mässa med Mössa!"

2. Mitt andra huvudbry under veckan har varit, inspirerad av måndagsnatten, att förbättra bloggen min; att se vad som kan göras för att fler skall vilja läsa den. Det kan man utan bekymmer skriva ett eget inlägg om, men förutom att skriva bra artiklar om sådant som folk vill läsa om och presentera innehållet på ett lockande sätt, bör man synas i vimlet i olika sociala medier och läsa andras inlägg om det egna ämnet och kommentera dessa. Samt "sökmoteroptimera", se till att Google gillar sidan på så sätt att den hamnar högt upp i listorna när folk söker på vissa ord eller ämnen; det visar sig vara en hel vetenskap. Bloggeri och arrangering har uppenbarligen en hel del gemensamt både vad gäller det kreativa och det harvande hantverket!

Bloggeriets många komponenter...


...har mycket gemensamt med att arrangera musik!

3. En tredje sak som har upptagit våra sinnen är snöeriet som har förvitat vårt Helsingborgslandskap; halka och kyla och slask och lera och mycket inomhusaktiviteter: Men rysligt vackert att skåda när det vill sig!

Kyrkogårdssnö i Minnenas Träd


Aftonsnö på Frukostbalkongen


Så följer några trivsamma nedslag i den annars ack så statiska veckofloran.

Onsdagen den 13 januari 2021

1. Denna jullovets sista dag spelade Ebbe en hel del trumpet (mellan det övriga spelandet...) och beslöt sig dessutom för att göra rent instrumentet, vilket kräver en hel del arbete med isärtagning, vattenbad och bygelrensare, liknande flaskborstar eller sotarviskor. Det finns heller ingen vask eller balja stor nog att hysa en trumpet. Men rent och snyggt blev det, och klangen förtrollande!

Trumpeten och dess delar får bada!

2. Onsdagen bjöd även på tvätteufori: Inte minst lakan och handdukar fick bli blöta och åka karusell innan de välförtjänt fick hänga med varandra i en trång källarlokal — lite som på universitetstidens Nationer...

Ett torkrum fullt med flit och renhet!


Torsdagen den 14 januari 2021

1. Så var jullovet slut och skolan började — åtminstone i digital form via Google Meet. Ebbe är inte road eftersom han trivs med att vara i skolan, med kompisarna och med att lära sig saker och ting. Det blir ingen riktig reda med det digitala. Denna första dag såg ut som om "en skolväska hade kräkts på golvet" (Jennys ord), men han har annars mycket på gång, gossen, kreativt värre ser det ut! Och skrotet till höger på golvet tillhör, nu måste det erkännas, hans blida mor och far som inte ville ha det i sina avskalade rum...

Första digitala skoldagen från hemmets vrå.



Fredagen den 15 januari 2021

1. Sent om aftonen, ja närmare midnatt rentav, genomförde jag, iklädd morgonrock och fåratofflor, en behjärtansvärd och heroisk räddningsaktion: Eftersom termometern faller under nollan lite då och när den så tycker var det fara värt att en del av cocktailbalkongens flaskor skulle spricka, vilket gud förbjude! Således inhämtades vinflaskor (mest Prosecco), bättre blannevann' samt bier och annat till matrummets rymliga bord. En kall men nödvändig operation.

Räddade Raringar från den Köldbitna Cocktailbalkongen


Lördagen den 16 januari 2021

1. Vid ett besök på Maxi Berga upptäckte vi något förunderligt: Vinylskivor... Att de fortfarande existerar och att det rentav ges ut ny musik på vinyl är ingen nyhet för oss; det finns ju en hel rörelse av ljudentusiaster som förespråkar vinylskivans varmare klang och äkta vara framför CD:ns eller ljusfilens Men att de säljs på ICA...

Vinyl i cd:ns och
strömningens tid

2. Det skall också sägas att Game of Thrones säsong tre och fyra gläder oss om kvällen. Men det har även en udda fågel gjort: Cat Walk, med Glada Hudik-Teatern. Det var Jenny som länge har velat se den, medan jag inte riktigt har vetat vad det handlade om. Det tog emellertid knappt en kvart innan jag satt och lipade ikapp med henne, medan Ebbe tyckte den var bra med lite jobbig att se på. Må så vara, men den sätter fingret på ett par uttjatade käpphästar på ett alldeles nytt sätt: Människors lika värde och människors egenart och möjligheten att åstadkomma något vem man än är. Gripande och viktig. 

Tänkvärd på ett helt annat sätt var vår andra "Game of Thrones-paus", nämligen Henrik Dorsins och Grotescogängets Premiärdatum oklart, en serie kortavsnitt på femton minuter om en revy som på ett Dorsinskt oefterhärmligt sätt följer i de svenska Corona-proklamationernas spår från hopp till förtvivlan, från ingenting till ännu mindre: Det kan inte sägas bättre än med humor och satir (och ljuvlig sarkasm). Ibland är nyheter lättare att tränga in på livet och ta till sig betraktade genom lustighetens sköna filter.


Gillade du inlägget? KLICKA på länken så att det rankas högre på PUSHA.SE
KLICKA även på BLOGGLISTA så att bloggen får poäng och stiger i listranking!
DELA gärna inlägget med KNAPPARNA nedan så att ännu fler UPPTÄCKER det!
Och glöm inte att KOMMENTERA nedan — och att PRENUMERERA ovan till höger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar